07 de gener 2016

oi que no ens farem mal? #VolemAcord

Perquè no us calgui llegir entre línies les meves afinitats ho diré d'entrada: Si la CUP investís Mas serien els meus herois. Si Mas sedís la presidència per formar govern de transició seria el meu heroi. Qui em porti a l'independència sacrificant-se pel camí (si és necessari) serà el meu heroi.

Estem davant de dos opcions bloquejants: No a Mas Vs. Mas Si o Si.
Més enllà de que una opció té més de 300.000 vots i l'altre més de 1.600.000 no entraré en més justificacions d'una i altre posició ja que és en la defensa de cada una on rau la discusió eterna que ens té ben encallats!

Això sí vull destacar una ridiculessa aplastant de cada una d'aquestes opcions:

  • Per una banda el No a Mas centre totes les maldats del neoliberalisme conservador, el gust a les ratellades per plaer i la culpabilitat de totes les corrupteles a una única persona, que sabem tots que ni és la més dretana/neoliberal, ni la més corrupte del món convergent. És el president de CDC sí, però la seva figura no respon a icona de Satanàs de la dreta, n'hi ha de molt pitxors. Llavors el que no quadra és el missatge de que s'investiría a qualsevol altre de CDC... What??? però si el més probable és que qualsevol altre de CDC encara sigui més de dretes que el propi Mas. #ridicul
  • Per altre banda, la falta d'alternatíva a Mas a la presidència escenifíca la falta de previsió del món convergent en la gestió del seu lideratge. Artur Mas no té relleu o almenys cap de prou preparat per mantenir amb credibilitat el projecte que representa. L'hiperlideratge de Mas a CDC ha capat qualsevol que pogués pendre-li el relleu i això fa que tot el sector de centre-dreta català, molt nombrós agradi o no, depengui d'una única persona. #ridicul

Darrera aquestes ridiculeses amb greus conseqüències estem encallats en el caricaturesc No a Mas Vs. Mas Si o Si i el que em sap més greu és que no tinguem la valentía tots plegats de parlar del que realment amaga darrera una simplificació infaltil. El problema clau són els interessos de fer neixer la República Catalana ja esviaixada cap un costat ideològic des de l'inici. Uns cap a la dreta i els altres cap a l'esquerra però molts pocs mantenen la idea de començar una Repúblia multi-classe que decideixi que vol ser un cop ja existeixi.

Ara és quan tots ja heu pensat que sóc un ingènu i us vull donar la raó, no hi ha cap manera de fer una república neutre de classe des de l'inici, sempre hi haurà interesos que estirarant cap un cantó i aquí és on proposo la millor solució que conec per equilibrar les lluites d'interessos: Agafar-se tots de les pilotes i preguntar-se en veu alta, oi que no ens farem mal?

Un Govern amb tots! JxSi i la CUP amb responsabilitats creuades amb Mas de president i una mega consellaria economica-social de la CUP que anules tota influencia dretana.  En resum, anular a Mas és una opció del no a Mas que permet la seva presidencia i una sortida a aquest azucac que està fent tant de mal als anhels de la fundació d'una República Catalana feta entre tots.

#VolemAcord


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada