08 de novembre 2014

Suma't a la Revolució... Vota!


Demà 9 de Novembre del 2014 està convocat un Procés Participatiu. No és un Referèndum (de competències estatals) perquè les Corts Espanyoles es van negar a cedir el dret d'execució d'un referèndum a la Generalitat el dia 8 d'Abril del 2014. Tampoc és una Consulta (de competències autonòmiques) perquè el Govern Espanyol a través del Tribunal Constitucional ha impugnat la llei de la Generalitat que la convocava. Així doncs, dins les diferents alternatives de votació popular convocades pel poder legislatiu per consultar l'opinió de la població, hem acabat utilitzant una versió molt bàsica com és el Proces Participatiu per impediments frontals del Govern Espanyol a utilitzar fórmules com el Referèndum o la Consulta.

Emparat sota la llibertat d'expressió i les lleis de foment de la participació ciutadana un Procés Participatiu és una votació oberta a la totalitat de la ciutadania major de 16 anys amb residència a Catalunya amb la conseqüència legal exclusiva de fer públic l'estat real d'opinió de la ciutadania Catalana sobre un tema. Que en aquest cas és:

"Vol que Catalunya esdevingui un Estat?" 
i en cas afirmatiu 
"Vol que aquest sigui independent?"

Bé doncs, aquí estem, davant d'un acte despullat de tota burocràcia i conseqüència legal però que persegueix la finalitat de salvaguardar la idea bàsica de la Demo-Cràcia, que com defineix el propi Diccionario de la Real Academia Española (RAE) és: "1 -Doctrina política favorable a la intervención del pueblo en el gobierno. 2- Predominio del pueblo en el gobierno político de un Estado."

Aquest acte tant bàsic de democràcia també està sota el punt de mira del Govern Espanyol i la raó la coneixem tots. La raó és precisament la pregunta que es fa. Així doncs l'estat Espanyol viu dins un sistema de govern en que el "Predominio del pueblo en el gobierno político de un Estado" es veu alterat quan la pregunta no és convenient als seus ulls. Viu en un sistema de democràcia tutelada on NO tots el temes estan sota control de la majoria ciutadana sinó que certs àmbits de decisió estan vetats a la societat "pel seu propi bé" o "perquè no es facin mal". Aquest doncs NO és el tracte propi a una societat democràticament adulta sinó a una societat que permet que la tractin de democràticament infantil i per principis: Ningú que valori la seva llibertat per sobre de la comoditat pot acceptar-lo. Ningú que NO accepti renunciar a part dels seus drets a canvi de protecció (envers als altres i ell mateix) pot acceptar aquest tracte!

Vull fer public aquí, encara que ja és conegut, la meva posició en favor de la independència d'una futura República Catalana respecte l'Estat Espanyol, però també vull dir que defenso amb totes les forces la legitimitat d'estar-hi en contra. Tan és així, com que entenc perfectament que davant del plantejament d'una pregunta que demana canviar allò que ja t'agrada cap a un altre escenari que no vols, incomodi o fins-hi-tot irriti. Però precisament, és en aquest punt on el sistema de convivència menys imperfecte que tenim (la Democràcia) entra en joc. On la discrepància sobre un tema es resol sense conflicte a través d'ACCEPTAR allò que vol la majoria, amb el legítim dret de continuar defensant la posició pròpia per part de la minoria.

La pregunta sobre la independència és una pregunta que planteja el canvi d'organització de tota una societat. No és qualsevol cosa però tampoc és quelcom impossible com ho demostren totes les independències de tots els estats existents. Aquest tema, com tots els temes de canvi, són posats sobre la taula del debat social i polític precisament per aquells qui anhelen el canvi. Certament no és demandat per aquells qui volen la continuació del sistema actual. Però si aquest anhel és significatiu el debat ha de ser acceptat ja que NO HI POT haver CAP tema prohibit ni negat en una democràcia real. 

Així doncs és cert que demà NO està en joc el canvi o no de la nostra societat que planteja la independència de Catalunya però SI està en joc la qualitat democràtica que accepten els ciutadans de Catalunya. Està en joc decidir col·lectivament si volem viure en un sistema on siguem tractats tots d'adults i lliures. On es pugui Votar TOT i mai ningú decideixi per nosaltres. O en canvi acceptem i beneïm un sistema que ens tutela la democràcia retirant-nos certs temes del debat i de l'opció de vot perquè Ell decideix fins a on arriba la nostra llibertat.

Tant si la teva posició és a favor o en contra de la independència. Tant si creus en estats autonòmics, federals o independents. Tant si aquest debat t'importa o no. No acceptis que et retallin llibertats. No deixis que decideixin per tu en quins temes pots o no opinar. No acatis una democràcia parcial i exigeix una democràcia TOTAL!

VOTA! Vota No! Vota Sí! Vota Sí-No! o Vota Sí-Sí!
VOTA el que vulguis! 
i...
 Suma't a la Revolució contra el sistema que no et vol preguntar la teva opinió perquè no li importa.  
Suma't a la Revolució contra el sistema que et limita la teva llibertat perquè no la puguis fer servir mai contra ell.
Suma't a la Revolució de la Democràcia i VOTA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada