13 d’abril 2011

Tenim un país molt poc nacionalista

El govern de Mas i el conseller Boi Ruiz en concret tenen en peu de guerra al sector públic sanitari i a mitja població catalana per les retallades del 10% del pressupost de sanitat però en totes aquestes protestes trobo a faltar molts i molts arguments.


On són les protestes del sector sanitari pel dèficit fiscal del 10% del PIB anual? On són les queixes pel desequilibri pressupostari que suposen totes les intervencions de ciutadans espanyols d'altres comunitats autònomes a Catalunya (que són moltes) i que el govern central no reequilibra econòmicament? On és la reclamació al govern espanyol dels diners que ens deu de la disposició addicional tercera? Perquè no reclamen la supressió d'un ministeri sense competències com és el de sanitat espanyol per reduir els costos?

Perquè tot hi que la ressaca de les consultes ens fa creure que som molt sobiranistes en el fons tenim un país molt poc Nacionalista!

Tots els col·lectius tenen la potestat de defensar els seus interessos i protestar legítimament contra les retallades però és covard només atacar a una Generalitat sense poders d'estat i no dir ni piu sobre la enorme responsabilitat política i econòmica que te l'estat espanyol. Només som capaços de devorar-nos a nosaltres mateixos? Que fa por als sectors professionals per no enfrontar-se al maltracte pressupostari que l'estat espanyol té sobre les seves àrees?

Doncs és la por que fa la confrontació amb el Fort! La por a l'enfrontament contra aquell qui realment te el poder i pot prendre represalies. La por que fa que la solució demani canvis a un Status Quo d'auto-engany que ha permès a alguns certa comoditat tot hi l'espoli que patim. 

Dit això! Tot el que he dit no exclou vigilar amb lupa la política de retallades de la Generalitat on s'ha d'exigir que suïn sang i no dormin si cal per aconseguir un estalvi molt estudiat on es minimitzi l'impacte social. I això no només inclou vigilar a Boi Ruiz sinó a tots els alts funcionaris que fan d'equip directiu als hospitals i han presentat plans de reducció de despesa verdaderament maquiavèl·lics i nocius per la societat. Càrrecs que no votem, ni controlem però aquest temà es mereix parlar-ne en un post propi...

Salut! (mai més ben dit)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada