30 d’abril 2009

Infodèmia

Fa una setmana vaig tenir la Grip! Sí, Sí, la Grip!
...però la grip Autòctona, la Grip Catalana! ;)


El tema de la Grip Porcina, Mexicana, Nova o "A" ja sembla que afluixa però la paranoia ja està instal·lada. Els mitjans s'han alimentat del tema buscant el comunicat més alarmista de la OMS, el país amb més afectats etc. etc. etc. Quan la "Nostra" grip causa morts cada any entre la població delicada de salut o altres "Pandemies" com la sida, la malaria... maten en un sol dia tots els que s'endurà aquesta nova grip.

No entenc quí, com, ni perque es pot tenir o haber tingut por. No entenc una societat tant poc a costumada a admetre riscos despresiables però mediatitzats, quan desprèsia perills letals com el tabac, les drogues o els accidents de transit...

La veritat és que estic molt satisfet de les previsions, la serenó i la rapidesa de les proves que han fet el Servei Català de la Salut. La cobertura universal dels serveis sanitaris i el control exhaustiu dels possibles casos han detectat la gran majoria dels casos.

Ara... aquesta eficiència en mans de la paranoia globalitzada i la demagògia habitual dels mitjans de comunicació ens situa com un dels països més afectats, per deban de països que no han desplegat cap control de prevenció o que no són transparents en la publicació de les dades d'afectats. Però això en el fons és una victorià moral!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada