09 de desembre 2008

Armin: El numero 1

Finalment i gràcies a una crida a ultima hora a treves del Facebook vaig reclutar l'ScanMarc per assistir a la sessió de l'any. El discjòquei numero 1 del món per segon any consecutiu segons la revista de referencia en el sector, DJMag.

Un cop més la discoteca She de Vilassar de Mar ens va portar part de la millor qualitat mundial de la musica electrònica. Malauradament i tristament això és una excepció entre les sales de festa de les nostres terres.

Els prejudicis fan molt mal, però allà on poden ser més inútils i personalment perjudicials és en el món de la musica. La generalització de generes musicals amaga la pobresa d'inquietuds enfront l'allau de oferta musical i tot i que les etiquetes ens poden ajudar no son font de judicis justos.

El caràcter comercial que s'assigna a la musica electrònica en general, és en part cert per el seu poder ballable i la seva capacitat festiva. Però aquest món va molt més enllà!

Un dels casos paradigmàtics és el mon del Trance, molt maltractat a casa nostre però amb gran prestigi al nord d'europa, on trobem grans musics influents i grans productors de prestigi, provinent en major mesura dels conservatoris holandesos, escandinaus o alemanys. Són autèntics enginyers del só. Les seves sessions són concerts massius i són els productors més cotitzats per als estudis de gravació i per grups com Coldplay, U2, etc...

Però les sales de festa o discoteques del nostre país no cuiden la programació musical i menys la programació de musica electrònica de qualitat. Així doncs la qualitat en la musica de ball continuarà siguen una gran desconeguda en tots els seus subgèneres entre el gran public català. Representada injustament per temes electrònics de producció massiva i d'un sol us, només pensats per a fins comercials.

Aquí teniu l'ultim treball de Armin van Buuren, demostrant una vegada més, que un tema ballable i lleuger pot gaudir d'una enorme qualitat:

Continuaré siguen un solitari defensor de la musica en general i l'electrònica en particular per aconseguir que la gent doni una oportunitat lliure de prejudicis de simplicitat o demagògies de xumba xumba a uns dels generes més enèrgics i emotius de la música.

Salut i Trance! ;)

djKramBlog

2 comentaris:

 1. Caram quina sorpressa que m'ha fet veure el video!. Doncs la veu en qüestió no és ni més ni menys que la musa de la banda holandesa de Symphonic Doom ara Gothic Metal "Within Temptation". "Sharon del Adel" en un origen cantant amb la seva veu angelical sobre veus guturals i ara de parella amb el senyor Van Buuren!.

  I parlaves de prejudicis. Imaginat makineros i metaleros junts i barrejats, per sortir corrents!!. Sort que la xati està de bon veure que sinó aixó seria de lo més underground ;-)!

  Jesús

  ResponElimina
 2. Els trancerus i el gothiquets comparteixen el mateix origen nòrdic!

  i són pare i mare del millor Electro-Gothic!

  ResponElimina