16 de juny 2006

Acaben els finals , comença el Sonar 06 !

Per celebrar la fi del claustre universitari, ahir vam assistir a una inauguració de gourmet del Sonar 2006 que lluny d’apostar per grans caps de cartells com altres anys ha aconseguit crear un programa amb una gran quantitat i qualitat de noms espectaculars de les noves tendències que no deixen cap espai del festival fora de l’admiració.

Així per quart any consecutiu i personalment per segon, el Sónar i L’Auditori de Barcelona van unir esforços per oferir un concert de caràcter excepcional: Carsten Nicolai, conegut als cercles de l’electrònica experimental com a Alva Noto, i Ryuichi Sakamoto, van presentar ahir la versió en directe de “Insen”, un exercici de meditació high-tech en què Nicolai dissecciona les gravacions de piano interpretades en directe per Sakamoto amb una precisió de cirurgià, fins que obté els micro-loops que conformen els seus elements essencials.

Partint d’aquests àtoms de so, s’estableix una nova base formada per ritmes flotants, seqüències harmòniques, contrapunts melòdics que envolten les notes de piano. Tot, complementat pels exquisits visuals multipantalla que interactuen constantment amb el so. Una estètica impecable, una coordinació visual extremadament complexa, la genialitat i la creació extrema al piano i el tracte d’enginyeria al so, per fusionar tres mons en un bloc únic i inseparable que et transportava en un mon integrament sensorial.

djKramBlog

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada