22 de maig 2006

Cap de setmana "Clàssic"

La dosi de clàssic del cap de setmana va començar el dissabte, on un sol radiant invitava a entrar al conservatori modernista del bruc per assistir a un dels molts homenatges a Mozart en l’any del seu 250 aniversari. En aquesta ocasió l’escola de musica de Gracia oferia un programa que viatjava des de el romanticisme dels concerts per a piano i petites orquestres de cambra al cant coral de les seves operes i operetes.

La millor peça tant subjectiva com objectivament va sonar en quart lloc on la Marga i en Bernat van brillar defensant el seu primer premi en el concurs Mozart de piano i musica de cambra amb el 2n moviment del concert en La major 622. La subtilesa suau del clarinet i l’atmosfera emotiva del piano van oferir una interpretació lleugera i deliciosa.

Al vespre m’entres la llum de la lluna ens acompanyava en l’entrada de l’auditori vam començar fent boca respirant l’ambient barroc que ens preparava la Tafelmusik Baroque Orchestra, formada per grans especialistes de a interpretació històrica i encapçalada per la prestigiosa directora violinista canadenca Jeanne Lamon. L’orquestra ens va convidar a compartir la seva “musica de taula” amb un programa-tast del més representatiu barroc europeu per a diferents protagonistes solistes: Virtuosisme en els violins (amb un espectacular efecte d’eco) a càrrec d’Elizabeth Wallfisch, veus portades al limit i instroments originals, que sens dubte van ser una festa per els sentits.

Gracies Marga per poder acompanyar-te i compartir amb tu un plaer per l’anima.

djKramBlog

1 comentari:

  1. spiderman7:26 p. m.

    No sabia que el dj dels wekes s'havia aficionat per la música clàssica. Caram d'aquí quatre dies el veiem dirigint l'orquestra de barcelona i nacional de Catalunya amb una base techno de fons.
    Aquesta pianista potser se l'haurà de convidar a Tregurà la propera trobada weke perquè ens faci un concert... espero, jejeje, que no només li agradi tocar el piano kram...

    ResponElimina