08 de març 2006

L'heretage plastic dels Carrera. L'art com a bressol

Els pasat dissabte 4 de març va tenir lloc al Museu d'Art de Girona l'inauguració de l'exposició homenatge a una saga d'artistes Gironins on es troben el meu besavi matern i el meu tiet-avi (germà de la meva avia).

L'exposició que el museu d'Art de Girona ha preperat per aquest final d'hivern acull les obres realitzades per l'escultor i dibuixant Joan Carrera (1889-1952) i el seu fill, també artista, Ramon Mª Carrera. Les directius bàsiques segons les què s'ha organitzat la mostra responen a una actitud davant la vida, a una voluntat artistica extrapolable no només al pare i al fill sinó a altres membres de la família. Aquestes actituds poden sintetitzar-se a partir de dos conceptes: pedagogia i art. Com molt bé ressegueix la mostra, organitzada segons unes tematiques i llenguantges comuns, allò que més sobresurt és com Joan Carrera va saber desenbolupar tot una trajectoria artística personal al mateix temps que difonia els seus principis estetics a nivell pedagogic i familiar. Aquest esperit de transcendència individual ha estat un dels fonaments que ha forjat la seva evolució artística, o més aviat, vital. Ramon Mª Carrera ha estat un dels grans deixebles del seu pare, en el sentit més ampli de la paraula. Pare i fill han sigut dins els territoris gironins promotors d'un art i una ensenyança, d'una voluntat artística ferma i nodrida que ha impregnat i motivat a molts altres artistes de les nostres terres així com altres membres de la família Carrera.


L'estatua de L'arcangel St. Gabriel que es troba al cap d'amun del campanar de la catedral de Girona és obra de Ramon Mª Carrera.


Visio de l'angel original de la Catedral de Girona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada